Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 JTD проблем със запалването

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от sasho156 Покажи съобщение
    И този акумолатор не е за изхвърляне

http://www.kit93.com/akumulatori.htm...og=12&item=108
    аз съм с този от 2 години и миналата зима дори и в 7:30 сутринта като тръгвах за работа си палеше като пушка.
    А щом не ти свети лампата на маслото нека да ти проверят дали подкачва масло. Струва ми се че като се опита да запали е на сухо, все едно няма капка масло и чак после тръгва.
    Става и този, но другият е с по-добри параметри.
    За маслото, сега разгледах клипа и и аз мисля, че в началото клопа на сухо. Може и нарочно да е прекъсната индикацията, което си е живо престъпление. Хубаво е да се види къде е проблема и да се оправи.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колеги, след всичките главоболия реших да послушам един приятел и да оставя колата си в един доста добър сервиз тук в разградска област. Обясних на главния майстор подробно за проблема. След няколко дни се чухме с човека и ми каза че всичко по колата е наред, подгряването е ОК, дюзите са ОК, има компресия. Обясни ми, че проблема е в стартовата доза нафта която подава компютъра при запалване, т.е тя не е достатъчна. Сега софтуера на колата е сменен и си пали от първи път, при студен двигател Струва ми се че пак има малко повечко "тресене" при запалването, в смисъл искаше ми се малко по-плавно да пали, но сигурно е заради акумулатора ми, отдавна си е за смяна, но не ми се занимава вече и на това се радвам и то много. Иначе пробвахме с чисто нов акумулатор, още по-добре пали. Ще се опитам лятото да изкарам с моя, след което ще си направя подарък
      Last edited by rdveu; d.m.y г., 15:51.

Comment

И при мен го имаше почти същия проблем, като е по-студено и нямаше палене, смених акумолатора и сега няма проблеми.
        Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
        ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

колега напиши кой софтуер смени ,къде се намира в колата и,колко струва нов или втора употреба ?

Comment

Само втора употреба са софтуерите. Намират се на различно място в колата и трябва да знаеш кой е твоя и как да го намериш на моргата после.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

,зему му дай на момчето един софтуер,имаш много,нИ сЪ праи
              2011 Giulietta MA-ex
              1995 155 1.8 TS 8V
              2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Ем... късмет... преди малко продадох последния...

Comment

Тю,язък
                  2011 Giulietta MA-ex
                  1995 155 1.8 TS 8V
                  2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

как на различни места като говорим за една и съща кола 1.9 жтд 99 г. 105 коня -по колко лв. ги даваш ?

Comment

Ти наистина ли не разбираш за какво става въпрос или се правиш?

Comment

Да найстина не разбирам , а ти ако се бъзикаш много жалко вместо да помогнеш АКО МОЖЕШ

Comment

Интересно е това, че все още има хора незнаещи значението на думата софтуер.

Софтуера е програмата записана в компютъра на колата ти чрез която се управлява мотора, а и не само той. На колегата по-горе вероятно са му увеличили стойностите на стартовото количество гориво и за това сега колата му пали по-лесно. Това може да ти го направи всеки грамотен който се занимава с чип тунинг.

Comment

@oem Точно така, увеличени са стойностите на стартовото количество гориво, така ми обясниха от сервиза.
                            Last edited by rdveu; d.m.y г., 22:32.

Comment

OEM кои туи нещо софтуер бе пич я кажи че не разбрах Исках да кажа че този софтуер е в някакъв компютърен блок и вместо някой да се прави на майстор да корегира разни работи в него и да ми вземе 200 лв. и не се знае какво ще стане е по добре да го сменя . А ти OEM си ми доста далеч за да ти се доверя на теб -кои знае какво ще направиш ама коментарите ги правиш

Comment

Аз нищо не ти предлагам И всъщност проблема изобщо не е в софтуера или в компютърния блок. Но щом искаш да го сменяш сменяй го

Comment

Working...
                                X